Zorgen voor een ander en jezelf vergeten

Heb jij dat ook wel eens? Dat je zó goed voor een ander zorgt, dat je jezelf voorbij loopt. Ik had deze week zo’n week. Een behoorlijke rot week vol zorgen om en zorgen voor mijn kinderen. Als moeder probeer ik het gezin zo goed mogelijk draaiende te houden en er te zijn voor iedereen die een knuffel nodig heeft. Gewoon doorbijten tot er weer wat meer rust is.

Ik hou het vol tot iedereen weer is opgeknapt en dat is het moment dat ik instort. Eerlijk gezegd is dat een vertrouwd patroon. Zó goed voor een ander zorgen en vergeten om dat ook voor mezelf te doen. Of het wel proberen, maar in het heetst van de strijd lekt er toch te veel energie weg.

Gelukkig is er weer meer rust nu en kan ik dit weekend de tijd nemen voor mezelf. Lekker naar buiten in de lentezon. Maar ik merk dat ik niet meteen kan opladen. Mijn energie is zo naar buiten gericht geweest, gericht op andere personen, dat ik er eerst voor moet zorgen om weer in mijn eigen lijf te komen. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar er zijn heel veel manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld in mijn eentje wandelen in het bos, mediteren of ademhalingsoefeningen doen, yoga, etc. Even alleen aandacht voor mezelf en niemand anders. Al is het maar een paar minuutjes.

Wat mij het snelste en makkelijkste helpt is om de kou op te zoeken. Kijk maar eens naar de video hier onder hoe ik dat doe. Kou is een situatie die van je vraagt om je aandacht op jezelf te richten. Je voelt letterlijk je lijf en de reactie van je lijf. Het helpt mij enorm om mijn energie weer op mezelf te richten. En daar kikker ik ontzettend van op.

Dit is slechts een van de redenen waarom een ijsbad zo fijn en zo leerzaam is. Wil je dat ook eens ervaren? Een laagdrempelige manier is door het volgen van een van mijn workshops. Ik nodig je van harte uit en beloof je dat het echt niet zo eng is als het klinkt. Dat je enthousiast en tintelfris naar huis gaat, met nieuwe handvatten om weer makkelijk in je eigen lijf te komen als je jezelf even vergeten bent.

Iets voor jou? Stuur me een berichtje of kijk hier voor meer informatie over de workshops.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *