Meer energie en levenslust met de Wim Hof methode

Lichaam en geest in optimale conditie met superkrachtige, praktisch toepasbare oefeningen: dat is de Wim Hof Methode (WHM). Met deze methode oefenen we ademhaling, mindset en focus, en koutraining. Als officieel gecertificeerde WMH-instructeur leer ik je alle technieken om de methode zelf toe te kunnen passen. Door de logische structuur en aandacht voor het opbouwen van vertrouwen ben je aan het einde van de workshop klaar voor het ijsbad!

Wim Hof, ook wel bekend als ‘The Iceman’, ontwikkelde de methode met superkrachtige en praktisch toepasbare oefeningen, zodat iedereen ze kan leren en toepassen. Ik begeleid je om je in alle rust de oefeningen te laten ervaren. Zeker bij de ervaring met het ijsbad is ondersteuning aan te raden. Doe mee en vergroot je levenslust.

Resultaten

De Wim Hof Methode is praktisch toepasbaar en dat zorgt ervoor dat we concrete resultaten kunnen boeken, namelijk:

  • Versterken van je fysieke en mentale gezondheid;
  • Het vergroten van je veerkracht;
  • Het bouwen aan gezonde gewoontes.

Meer informatie over Wim Hof Methode vind je op de website van Wim Hof.

 

Mogelijkheden en doelgroepen

Ik begeleid je graag op de manier die het beste past bij jouw behoefte! Kies daarom hieronder welke aanpak het beste bij je past: een team- of bedrijfsworkshop of een persoonlijke cursus. Incidenteel organiseer ik ook thema dagen waar de Wim Hof methode een belangrijk onderdeel van is. Zoals bijvoorbeeld de Volg je Vuur dagen, de Wim Hof experience voor (hoog) sensitieve ondernemers en professionals. Interesse? Stuur me een berichtje via Contact!

De workshop van Anne Eijsink was een bijzondere ervaring. Natuurlijk was het ijsbad het hoogtepunt. Wat een boost geeft het om te ervaren dat je een aantal minuten in een ijsbad kunt liggen!

Maar er was meer. Ik voelde een verbondenheid met een groep mensen die ik daarvoor niet kende. Samen gingen we het pad van de ijskou en onze ademhaling op. Dit kan alleen maar onder begeleiding van een goede coach. En die hadden wij!

Terwijl ik in het ijsbad zat was zij er om mij te begeleiden. Me toe te spreken en te bemoedigen, maar ook om de veiligheid te garanderen. Zij bood veiligheid en rust.

Mijn meest waardevolle inzicht is de ontdekking dat ik bij het minste of geringste mijn adem vast zet. Ik blijk dit al te doen wanneer er nog niet eens sprake is van stress. Ik ben me hier nu van bewust, laat mijn adem weer los en wanneer ik stress ervaar focus ik me op mijn ademhaling. Dat geeft me houvast en brengt me terug bij mezelf.

De workshop heeft me handvatten gegeven voor een positieve bijdrage aan mijn gezondheid en immuunsysteem. Een buffer tegen virussen en bacteriën. En de wetenschap dat ik veel meer aan kan dan ik dacht. Dank je wel Anne!

Greetje Kroes

Wauw. Wat een ervaring. Ik ging met mijn vader mee naar de Eijscoach voor de Wim Hof Methode. Hoewel mijn vader er al veel over had verteld had ik me er nog niet extreem in verdiept. Aan het koude douchen waren we wel begonnen en hierdoor voelde ik me een stuk energieker en meer wakker in de ochtend.

De workshop was gezellig maar toch serieus en zeer informatief. Anne kreeg me volledig stil met haar persoonlijke verhaal. Hierdoor werd ik alleen maar nieuwsgieriger wat de koude ‘lifestyle’ voor mij kon betekenen. Door de verschillende ademhalingsoefening bereiden we ons voor op het ijsbad.

Wat een ervaring was dat! Ik heb ontzettend veel aan de workshop gehad en vond het onwijs interessant want voor effect de Wim hof methode op je lichaam kan hebben. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Nancy van Eck

Dank voor de prachtige workshop! Ik vond het in werkelijk alle opzichten geweldig!

Voor mijn werk als musicus ben ik me dagelijks bewust van mijn ademhaling. Na de workshop heb ik de afgelopen weken elke dag en vaak twee keer per dag de ademoefeningen gedaan. Dat voelde zeer fijn en in de eerste week leek het of mijn longen tot in de toppen in actie kwamen. Ik onderzoek nu hoe dit in mijn muziek doorwerkt. Ik gebruik jouw geluidsbestand en daarmee kan ik de retentieperioden per keer hetzelfde of soms een beetje langer maken waarbij ik de indruk heb dat ook mijn middenrif in die retentie “schoongewrongen”wordt en daarna actiever en sterker voelt. Het volledig koud douchen deed ik al een jaar of 6 maar wordt door de ademoefeningen moeitelozer.

Ik heb de cursus als zeer plezierig ervaren en waardeer de zorgvuldigheid waarmee je te werk gaat.

 .. en dank voor ook je kwetsbare opstelling, want die maakt de workshop vollediger en inclusiever. Het geeft je als deelnemer een gevoel dat je in eerlijke en vertrouwde handen bent.

Henk Menkveld

‘Het was gisteren een aparte ervaring, heel mooi dat je dan uiteindelijk gewoon in zo’n ijsbad kunt zitten! Je hebt de workshop heel enthousiast gebracht, inspelend op de groep. Heel prettig om je te volgen, je eigen beleving te zien, het vertrouwen dat je overbrengt. De uitvoerige bijlagen zorgen er mede voor dat de herinnering blijft leven. Ik vond het overigens zo bijzonder en mooi om te beleven dat ik deze middag niet vergeet!’

Wilma
Vorig jaar heb ik onder begeleiding van Anne een workshop en ijsbad-ervaring mogen beleven. Iets waar ik in eerste instantie als ultieme kou kleum NEE tegen zou zeggen. Ik vond het enorm spannend. Niet alleen vanwege de kou, waar ik geen fan van ben. Vooral omdat ik in het ijsbad mijn lichaam bewust in een stress situatie zou brengen. Ik was bang voor wat het boven zou brengen. Zou ik terug gebracht worden naar de nacht dat ik mijn zusje verloor?

Met Anne naast me heb ik nooit getwijfeld of ik in het bad moest stappen. Wat ik ook zou voelen, ik wist dat ik veilig was. In haar workshop heeft ze ons geleerd en laten ervaren hoe je met ademhaling de regie kan terugpakken in je lichaam. Dat alleen al was super leuk, leerzaam en interessant.

De ijsbad ervaring was magisch. De stress in mijn lichaam bracht me niet terug naar die nacht, maar vooral naar het nu. Naar mijn kracht. Ik was vooraf zo bang mijn zusjes laatste momenten voor me te zien, maar dat gebeurde niet. Ik voelde haar, achter me. Het was een prachtig ontroerend moment. Anne en de ervaring hebben me heel veel moois gebracht.

Arina Kuipers

De warme en open manier van het introduceren van de Wim Hof Methode, gaf me snel vertrouwen om mee te gaan op de reis ter herontdekking van mijn eigen innerlijk kracht.

Door de opbouw van de dag word je langzaam uit je dagelijkse race gehaald en ga je terug naar je eigen gevoel. Het is prettig om te ontdekken dat je door een paar ‘ simpele’ ademhalingsoefening, jezelf weer vanuit je hoofd naar je lijf kunt brengen.

Het resultaat van de voorbereiding tot de uit eindelijke ijsduik, was voor mij een grote ontdekking. Voor mij was kou (en vooral koud water), iets om uit de weg te gaan. Ik ontdekte de relatie tussen kou en angst. Door dit te omarmen en na de training, de geleerde methodes verder door te zetten, heeft het mij veel nieuwe energie gegeven.

Elke dag begint nu met een overwinning!

Jeroen

Als longarts was ik me al bewust dat ademhaling veel doet. Door de oefeningen en uitleg ervaarde ik dat je met ademhaling veel meer kunt doen en opvangen dan verwacht en gedacht. Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Anne is een hele duidelijke, invoelende coach waar je makkelijk een connectie mee maakt. Ze luistert en vraagt door. Gaat ook letterlijk de diepte in.

Ik raad deze workshop aan voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging en naar inzicht in het eigen lichaam en geest. Of die zijn grenzen wil verleggen.

Heel goed dat het Isala deze mogelijkheid biedt aan haar medewerkers. Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn. Dat is goed voor het werk en voor de werkgever.

Ben
Isala Ziekenhuis

In het voorjaar heb ik bij Anne een introductie workshop van de Wim Hof Methode gevolgd. Voor mij was dit enorm leerzaam en de technieken zijn erg goed toepasbaar in elke situatie, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het geeft rust, maar tegelijkertijd ook focus en kracht. Ik voel me door deze technieken elke dag weer super fit, alert en gewoon direct wakker. Heerlijk om zo de dag te beginnen! De persoonlijke benadering van Anne, de oefeningen en natuurlijk het ijsbad zelf waren geweldig. Ik kan deze cursus iedereen aanbevelen. Ga vooral zo door Anne!

Loed Idzinga

‘Iedere keer als ik in een ijskoud bad stap ervaar ik mijn eigen focus en besef ik dat mijn lijf en ik één zijn. De tintelingen op mijn huid door de kou en de interne warmte erna, laten me weten dat ik leef! Ik heb de Wim Hof Workshop Zutphen gedaan bij Anne vanwege een auto-immuunziekte, waarbij mijn nieren minder goed functioneren. Ik doe de koude douches en ademhalingsoefeningen bijna dagelijks. Ik voel me iedere keer sterker worden. Anne heeft ertoe bijgedragen dat ik nu super goed weet waarom ik dit wil. Mede door haar eigen weg, uitleg, kennis en enthousiasme ben ik er nog meer van overtuigd dat deze methode een stap is naar mijn eigen vernieuwde gezondheid.’

Eveline Rosenhart

Individuele cursus Wim Hof methode

Tijdens deze cursus ga je de Wim Hof Methode aan den lijve ervaren.

Het uitgangspunt is het zelf ervaren door het te doen. Je gaat meteen aan de slag met de oefeningen en ik geef daarbij uitleg en onderbouwing. Je oefent tussendoor thuis, zodat je aan het einde van de cursus voldoende kennis en ervaring hebt om er zelf mee verder te gaan.

In de individuele WHM-workshop krijg je honderd procent persoonlijke aandacht. Ik begeleid je door de ademhalingsoefeningen, we bespreken je mindset en focus, en ik maak voor jou persoonlijk een ijsbad klaar. Het is daarmee niet alleen een workshop waar je technieken leert, er is ook aandacht voor het inpassen in jouw leven. 

Praktische informatie:

- In drie sessies doorlopen we de 3 pijlers van de Wim Hof methode: ademhaling, mindset & focus en koude training;

- De prijs voor een individuele WHM-workshop is €795,- exclusief BTW.

Neem contact op om je aan te melden voor de individuele WHM-workshop!

Wil je een uitgebreider coachingstraject? Kijk dan eens naar Coaching.

Ik heb deelgenomen aan de workshop van Anne Eijsink omdat ik mijn gezondheid graag wil verbeteren. Ik kamp o.a. met chronische vermoeidheid: iedere dag heb ik een vrij beperkte hoeveelheid energie en kracht. Hoe fijn zou het zijn, als ik dit reservoir zou kunnen vergroten?

Echter twijfelde ik ook of de Wim Hof Methode wel geschikt is voor mij, aangezien ik soms last heb van hartkloppingen en moeite heb met een koude douchestraal. Ik heb dit per mail met Anne besproken, zij luisterde goed en reageerde prettig. Daarnaast zei mijn medisch specialist dat koutraining juíst goed zou zijn voor mijn klachten, aangezien de het goed voor de bloedsomloop zou zijn!

De workshop heb ik ervaren als leerzaam, fijn, en motiverend. Anne creëert een fijne sfeer en begeleid de groep met de ademhalingsmethode, waarbij ze je ook wat theorie mee geeft. Hoewel ze de groep begeleid als geheel, heeft ze ook persoonlijke aandacht voor iedereen die mee doet. De ademhalingsmethode maakt mij helemaal ontspannen en zen. Dat voelt fijn. Diezelfde ontspannen focus gebruik je om vervolgens het ijsbad te trotseren. Hoe eng het ook lijkt, de overwinning, kracht en energie die je eruit haalt zijn vele malen groter. Dankzij Anne’s warme begeleiding kan iedereen zijn rust en kracht vinden in het ijsbad.

Door de workshop ben ik geïnspireerd om mezelf sterker te maken door middel van de Wim Hof methode. De ademhalingsoefeningen hebben als prettig bij-effect dat ze ontspannen en je ‘uit je hoofd’ halen, terug naar het hier en nu.

Ik kan de workshop iedereen aanbevelen omdat ik denk dat iedereen er wel iets uit kan halen. Of dat nou is dat je meer energie krijgt, meer vertrouwen in je eigen kracht, meer ontspanning en rust, of simpelweg voor de fenomenale ervaring van het ijsbad overwinnen. Soms vinden we mooie dingen, juist wanneer we er niet naar op zoek zijn. Van te voren kunnen we ons niet voorstellen, hoe we ons na afloop zullen voelen.

Steven van Veelen

De directe aanleiding was dat ik tegen grenzen aanliep in mijn ondernemerschap. Ik stond op het punt om iets te gaan doen dat ik erg spannend vond/vind. En dat ging ik uit de weg. Ik had koudwatervrees 😉

Dat herken ik van mezelf: als het spannend wordt, wil ik weg. Dat kan een hele gezonde reactie zijn, alleen wilde ik leren daar bewuster mee om te gaan. Wanneer ga ik iets aan terwijl ik bang ben, en wanneer niet?

Ik had Anne al een keer ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst en had oud collega’s al eens heel enthousiast over haar horen praten. En toen kwam haar blog ’Dan doe ik het gewoon bang!’ voorbij. Toen dacht ik: ik ga dit aan en meld me aan voor de workshop!

 

Zo heb ik de workshop ervaren:

Ik keek vooral uit naar de ademhalingsoefeningen en was heel erg opgelucht toen ik las dat we pas tijdens de tweede bijeenkomst het ijsbad in zouden gaan.

Aan het einde van de eerste workshop adviseerde Anne ons om, als we dat nog niet deden, te beginnen met koud (af)douchen. Ik had dat nog nooit gedaan, ik ben een vreselijke koukleum. Dat vond ik echt heel erg moeilijk. Ik heb ook heel wat ‘gesmokkeld’ met koud afdouchen…

ik dacht toen ook: ik kan dat bad helemaal niet in, ik durf niet. Ik ga het niet doen!

Zo ging ik ook naar de tweede workshop. Ik had wel alles meegenomen. Ik heb me ook omgekleed en ben met de andere deelnemers meegegaan. Ik ging als laatste bij het bad staan. ‘Alleen met mijn voeten…’ mompelde ik. Dat deed ik.

Wonderbaarlijk wat er toen gebeurde.

Anne keek me aan, hielp me met focus op mijn uitademing en ik bleef staan. Ze zei: ‘je mag er uit als je dat wil, je bent er al.’ En toen dacht ik: maar als ik dit kan, dan probeer ik het ook op mijn knieën. Ook dat lukte en toen durfde ik er helemaal in. Ik voelde een enorme euforie en ik werd er ook emotioneel van. Ik kan dit! Ik was bang (ik was zelfs een beetje in paniek), het was ijskoud en ik heb het gedaan! Ik kan door mijn angst en door de kou heen ademen en… ik word echt weer warm!

 

Dit heeft het me opgeleverd:

Door de workshop heb ik van alles geleerd.

  • Over de kracht ademhaling: Ik merk nu sneller op dat ik gespannen ben, dan laat ik mijn schouders zakken en adem ik een paar keer heel bewust langer uit.
  • Over kou: dat ik echt weer warm wordt, dat ik kou aan kan. Ik had dit niet geloofd als je me het had gezegd, maar sinds de workshop heb ik elke dag koud (af)gedoucht! En ik voel me daarna helemaal ‘wakker’. Ook heb ik vaker warme voeten.
  • Ik voel me vrijer in mijn lijf.
  • Ik raakte gemotiveerd door het te doen (en dus niet andersom).
  • Ik mag bang zijn – en ik kan ervoor kiezen om het dan toch te doen.
  • Ook Annes uitleg over stress en belastbaarheid vond ik een echte eyeopener.

 

Zo heb ik Annes begeleiding ervaren:

Annes eigen verhaal is heel ontroerend en ontwapenend en krachtig tegelijk. Heel inspirerend. Ze geeft heel veel vertrouwen. Ze geeft je alle ruimte om aan te geven wat je wil, ze herhaalt dat ook regelmatig en ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik in het bad ‘moest’. Dat heeft me heel erg geholpen. Ook geeft ze je al haar focus op het moment dat je aan de beurt bent. De sfeer in de groep was heel erg goed, ik heb ook veel gehad aan mijn mede-deelnemers. Erg steunend en helpend naar elkaar.

 

De workshop is aanrader voor:

Wat mij betreft is de workshop een aanrader voor iedereen! Juist als je denkt dat je een koukleum bent. Of als je het lastig vindt om uit je hoofd te komen. Of als je burn-out klachten hebt en op een gezonde manier wil leren omgaan met stress en ontspanning. Ik gun iedereen zo’n moment van euforie!

Marieke van Driel
Marieke heeft een missie