Lichaam en geest in optimale conditie met superkrachtige, praktisch toepasbare oefeningen: dat is de Wim Hof Methode (WHM). Met deze methode oefenen we ademhaling, mindset en focus, en koutraining. Als officieel gecertificeerde WMH-instructeur leer ik je alle technieken om de methode zelf toe te kunnen passen. Door de logische structuur en aandacht voor het opbouwen van vertrouwen ben je aan het einde van de workshop klaar voor het ijsbad!

Ik begeleid je in groepsverband, persoonlijk of in een maatwerkworkshop! Heb je de workshop al gevolgd? Sluit je dan aan bij de Eijsclub.

Wim Hof, ook wel bekend als ‘The Iceman’, ontwikkelde de methode met superkrachtige en praktisch toepasbare oefeningen, zodat iedereen ze kan leren en toepassen. Ik begeleid je om je in alle rust de oefeningen te laten ervaren. Zeker bij de ervaring met het ijsbad is ondersteuning aan te raden. Doe mee en vergroot je levenslust.

Resultaten:

De Wim Hof Methode is praktisch toepasbaar en dat zorgt ervoor dat we concrete resultaten kunnen boeken, namelijk:

 • Versterken van je fysieke en mentale gezondheid;
 • Het vergroten van je veerkracht;
 • Het bouwen aan gezonde gewoontes.

Meer informatie over Wim Hof Methode vind je op de website van Wim Hof:

Naar de Wim Hof website

WHM-groepsworkshop

De groepsworkshop bestaat uit 2 bijeenkomsten met 6 tot 12 deelnemers. Het uitgangspunt is het zelf ervaren van de Wim Hof Methode door het te doen. Je gaat meteen aan de slag met de oefeningen en ik geef daarbij uitleg en onderbouwing. Aan het einde van de workshop heb je voldoende kennis om er zelf mee verder te gaan. Je krijgt de oefeningen op papier mee naar huis. Zo krijg je de handvatten om je lichaam en geest in optimale conditie te brengen.

Praktische informatie:

 • De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur;
 • De deelname kost €110,- inclusief btw per persoon;
 • De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Ga jij mee op dit ijskoude avontuur? Meld je dan direct aan!

Komende WHM-workshops:

Schrijf je in door te klikken op de datum.

Eigen groep samenstellen

Wil je met je eigen familie, vriendengroep, team of afdeling de workshops volgen? Dat kan! Lees verder. Of neem contact op voor de mogelijkheden.

Ervaringen van anderen

Dank voor de prachtige workshop! Ik vond het in werkelijk alle opzichten geweldig!

Voor mijn werk als musicus ben ik me dagelijks bewust van mijn ademhaling. Na de workshop heb ik de afgelopen weken elke dag en vaak twee keer per dag de ademoefeningen gedaan. Dat voelde zeer fijn en in de eerste week leek het of mijn longen tot in de toppen in actie kwamen. Ik onderzoek nu hoe dit in mijn muziek doorwerkt. Ik gebruik jouw geluidsbestand en daarmee kan ik de retentieperioden per keer hetzelfde of soms een beetje langer maken waarbij ik de indruk heb dat ook mijn middenrif in die retentie “schoongewrongen”wordt en daarna actiever en sterker voelt. Het volledig koud douchen deed ik al een jaar of 6 maar wordt door de ademoefeningen moeitelozer.

Ik heb de cursus als zeer plezierig ervaren en waardeer de zorgvuldigheid waarmee je te werk gaat.

 .. en dank voor ook je kwetsbare opstelling, want die maakt de workshop vollediger en inclusiever. Het geeft je als deelnemer een gevoel dat je in eerlijke en vertrouwde handen bent.

Henk Menkveld

In het voorjaar heb ik bij Anne een introductie workshop van de Wim Hof Methode gevolgd. Voor mij was dit enorm leerzaam en de technieken zijn erg goed toepasbaar in elke situatie, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het geeft rust, maar tegelijkertijd ook focus en kracht. Ik voel me door deze technieken elke dag weer super fit, alert en gewoon direct wakker. Heerlijk om zo de dag te beginnen! De persoonlijke benadering van Anne, de oefeningen en natuurlijk het ijsbad zelf waren geweldig. Ik kan deze cursus iedereen aanbevelen. Ga vooral zo door Anne!

Loed Idzinga

‘Iedere keer als ik in een ijskoud bad stap ervaar ik mijn eigen focus en besef ik dat mijn lijf en ik één zijn. De tintelingen op mijn huid door de kou en de interne warmte erna, laten me weten dat ik leef! Ik heb de Wim Hof Workshop Zutphen gedaan bij Anne vanwege een auto-immuunziekte, waarbij mijn nieren minder goed functioneren. Ik doe de koude douches en ademhalingsoefeningen bijna dagelijks. Ik voel me iedere keer sterker worden. Anne heeft ertoe bijgedragen dat ik nu super goed weet waarom ik dit wil. Mede door haar eigen weg, uitleg, kennis en enthousiasme ben ik er nog meer van overtuigd dat deze methode een stap is naar mijn eigen vernieuwde gezondheid.’

Eveline Rosenhart

De warme en open manier van het introduceren van de Wim Hof Methode, gaf me snel vertrouwen om mee te gaan op de reis ter herontdekking van mijn eigen innerlijk kracht.

Door de opbouw van de dag word je langzaam uit je dagelijkse race gehaald en ga je terug naar je eigen gevoel. Het is prettig om te ontdekken dat je door een paar ‘ simpele’ ademhalingsoefening, jezelf weer vanuit je hoofd naar je lijf kunt brengen.

Het resultaat van de voorbereiding tot de uit eindelijke ijsduik, was voor mij een grote ontdekking. Voor mij was kou (en vooral koud water), iets om uit de weg te gaan. Ik ontdekte de relatie tussen kou en angst. Door dit te omarmen en na de training, de geleerde methodes verder door te zetten, heeft het mij veel nieuwe energie gegeven.

Elke dag begint nu met een overwinning!

Jeroen

Wauw. Wat een ervaring. Ik ging met mijn vader mee naar de Eijscoach voor de Wim Hof Methode. Hoewel mijn vader er al veel over had verteld had ik me er nog niet extreem in verdiept. Aan het koude douchen waren we wel begonnen en hierdoor voelde ik me een stuk energieker en meer wakker in de ochtend.

De workshop was gezellig maar toch serieus en zeer informatief. Anne kreeg me volledig stil met haar persoonlijke verhaal. Hierdoor werd ik alleen maar nieuwsgieriger wat de koude ‘lifestyle’ voor mij kon betekenen. Door de verschillende ademhalingsoefening bereiden we ons voor op het ijsbad.

Wat een ervaring was dat! Ik heb ontzettend veel aan de workshop gehad en vond het onwijs interessant want voor effect de Wim hof methode op je lichaam kan hebben. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Nancy van Eck
Vorig jaar heb ik onder begeleiding van Anne een workshop en ijsbad-ervaring mogen beleven. Iets waar ik in eerste instantie als ultieme kou kleum NEE tegen zou zeggen. Ik vond het enorm spannend. Niet alleen vanwege de kou, waar ik geen fan van ben. Vooral omdat ik in het ijsbad mijn lichaam bewust in een stress situatie zou brengen. Ik was bang voor wat het boven zou brengen. Zou ik terug gebracht worden naar de nacht dat ik mijn zusje verloor?

Met Anne naast me heb ik nooit getwijfeld of ik in het bad moest stappen. Wat ik ook zou voelen, ik wist dat ik veilig was. In haar workshop heeft ze ons geleerd en laten ervaren hoe je met ademhaling de regie kan terugpakken in je lichaam. Dat alleen al was super leuk, leerzaam en interessant.

De ijsbad ervaring was magisch. De stress in mijn lichaam bracht me niet terug naar die nacht, maar vooral naar het nu. Naar mijn kracht. Ik was vooraf zo bang mijn zusjes laatste momenten voor me te zien, maar dat gebeurde niet. Ik voelde haar, achter me. Het was een prachtig ontroerend moment. Anne en de ervaring hebben me heel veel moois gebracht.

Arina Kuipers

De workshop van Anne Eijsink was een bijzondere ervaring. Natuurlijk was het ijsbad het hoogtepunt. Wat een boost geeft het om te ervaren dat je een aantal minuten in een ijsbad kunt liggen!

Maar er was meer. Ik voelde een verbondenheid met een groep mensen die ik daarvoor niet kende. Samen gingen we het pad van de ijskou en onze ademhaling op. Dit kan alleen maar onder begeleiding van een goede coach. En die hadden wij!

Terwijl ik in het ijsbad zat was zij er om mij te begeleiden. Me toe te spreken en te bemoedigen, maar ook om de veiligheid te garanderen. Zij bood veiligheid en rust.

Mijn meest waardevolle inzicht is de ontdekking dat ik bij het minste of geringste mijn adem vast zet. Ik blijk dit al te doen wanneer er nog niet eens sprake is van stress. Ik ben me hier nu van bewust, laat mijn adem weer los en wanneer ik stress ervaar focus ik me op mijn ademhaling. Dat geeft me houvast en brengt me terug bij mezelf.

De workshop heeft me handvatten gegeven voor een positieve bijdrage aan mijn gezondheid en immuunsysteem. Een buffer tegen virussen en bacteriën. En de wetenschap dat ik veel meer aan kan dan ik dacht. Dank je wel Anne!

Greetje Kroes

Als longarts was ik me al bewust dat ademhaling veel doet. Door de oefeningen en uitleg ervaarde ik dat je met ademhaling veel meer kunt doen en opvangen dan verwacht en gedacht. Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Anne is een hele duidelijke, invoelende coach waar je makkelijk een connectie mee maakt. Ze luistert en vraagt door. Gaat ook letterlijk de diepte in.

Ik raad deze workshop aan voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging en naar inzicht in het eigen lichaam en geest. Of die zijn grenzen wil verleggen.

Heel goed dat het Isala deze mogelijkheid biedt aan haar medewerkers. Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn. Dat is goed voor het werk en voor de werkgever.

Ben
Isala Ziekenhuis

‘Het was gisteren een aparte ervaring, heel mooi dat je dan uiteindelijk gewoon in zo’n ijsbad kunt zitten! Je hebt de workshop heel enthousiast gebracht, inspelend op de groep. Heel prettig om je te volgen, je eigen beleving te zien, het vertrouwen dat je overbrengt. De uitvoerige bijlagen zorgen er mede voor dat de herinnering blijft leven. Ik vond het overigens zo bijzonder en mooi om te beleven dat ik deze middag niet vergeet!’

Wilma

Individuele WHM-workshop

In de individuele WHM-workshop krijg je honderd procent persoonlijke aandacht. Ik begeleid je door de ademhalingsoefeningen, we bespreken je mindset en focus, en ik maak voor jou persoonlijk een ijsbad klaar. Het is daarmee niet alleen een workshop waar je technieken leert, er is ook aandacht voor het inpassen in jouw leven. 

Praktische informatie:

 • In drie sessies van twee uur doorlopen we de thema’s ‘ademhaling’, ‘koutraining’ en ‘mindset & focus’;
 • De prijs voor een individuele WHM-workshop is €570,- inclusief btw.

Neem contact op om je aan te melden voor de individuele WHM-workshop!

Contact

Wil je een uitgebreider coachingstraject? Kijk dan eens naar Leef! Coaching.

Eijsclub

Wil je meer uit de Wim Hof Methode halen of de ervaringen delen met anderen, sluit je dan aan bij de Eijsclub! In deze club zitten beginnende en ervaren beoefenaars. Samen frissen we de ademhalingstechniek op, nemen we elk seizoen een ijsbad en gaan we winterdippen in natuurwater! Ben jij erbij?

Praktische informatie:

Als lid van de Eijsclub krijg je per jaar:

 • 4x adem- en ijssessie: met opfrissen van de ademhaling, ijsbad en begeleiding;
 • 4x winterdippen in natuurwater;
 • 2x een blote basten wandeling.

Het lidmaatschap kost €275,- per jaar. Meld je snel aan!

Ik meld me aan!

 

Heb je vragen? Dan hoor ik dat uiteraard graag.

Contact