Volg je vuur! 

De Wim Hof Methode experience speciaal voor (hoog)gevoelige professionals die te veel in hun hoofd zitten en hun hart willen volgen

Als je veel in je hoofd zit en je brein overuren maakt, is het soms zo lastig om te voelen hoe het met je is. Waar je blij van wordt en wat eigenlijk niet goed voelt. Nadenken geeft je veel informatie en helpt je om de wereld om je heen te overzien, maar je lijf en je hart geven aanvullende informatie die helpt om beter in balans en meer jezelf te zijn.

Juist daarom is het zo belangrijk om af en toe de tijd te nemen om afstand te nemen en te kijken of je nog op de goede weg zit. Of je nog doet waar je blij van wordt. Want wanneer je je vuur volgt, maak je meer impact, gaat het een stuk moeitelozer en is het bovendien veel leuker!

Heb jij behoefte aan:

 • Vol vuur en vertrouwen je eigen weg kiezen
 • Een dag voor jezelf, op adem komen en ontspannen
 • Uit je hoofd komen, je lijf te voelen en hart te volgen
 • Verbinding met je eigen kern en met anderen
 • Om te voelen waar jouw vuur zit en waar je vuur van dooft
 • Niet te stoppen bij de rand van je comfortzone en bewust in de groeizone stappen
 • Je gevoel aanvullend aan je denken als kracht in te zetten
 • Echt te voelen dat je leeft?

Dan is deze one day retreat voor jou!

Wim Hof Methode

Lichaam en geest in optimale conditie met superkrachtige, praktisch toepasbare oefeningen: dat is de Wim Hof Methode (WHM). De methode bestaat uit ademhaling, mindset & focus, en koude training. Deze kun je gebruiken voor het verbeteren van je gezondheid en veerkracht.

Maar het meest krachtige vind ik zelf dat je weer in verbinding met jezelf komt. We gebruiken onze ademhaling om een laagje dieper te zakken, ons lijf te voelen en te ontdekken waar het stroomt. Het helpt je om weer te voelen waar je blij van wordt en waar juist niet. Je hoofd wordt rustig en je voelt je levenslust door je lijf stromen.

Wanneer je vanuit deze energie naar jezelf en je leven kijkt, komen in mijn beleving de mooiste ideeën vanuit een diep vertrouwen en rust.

Hoe ziet dat eruit? Gedurende de dag gebruiken we verschillende ademhalings- en focusoefeningen, is er tijd voor reflectie en gesprek. Uiteraard staat er ook een ijsbad voor je klaar om te ervaren hoe je omgaat met moeilijke situaties en welke kracht er in je zit. Het bad gaat niet over doorzetten en het doorbreken van beperkingen. Het gaat over een zachte uitnodiging, over voelen en acceptatie. Super mooi om zelf te ervaren en ook om te zien hoe de anderen het ervaren.

Praktische informatie

 • Vrijdag 27 oktober 2023 van 9.30h tot ongeveer 16.00h
 • Op mijn eigen super fijne locatie: Rijksstraatweg 104C in Voorst
 • In een kleine groep van 6 – 10 ondernemers
 • Inclusief een heerlijke gezonde vegetarische lunch
 • De investering is €222 excl BTW (268,62 incl BTW).

💥 Gaat er een vonkje bij je branden? 💥

Boek hier je ticket

Veel gestelde vragen

Ik weet niet zeker of ik (hoog)gevoelig of (hoog)sensitief ben, kan ik wel mee doen?

Sommige mensen herkennen zich heel duidelijk in (hoog)sensitiviteit, anderen niet of hebben zelfs een aversie tegen die term.

Hoog sensitiviteit wordt gekenmerkt door een gevoeliger zenuwstelsel. Dat betekent dat een persoon meer interne en externe prikkels ervaart en dat die prikkels diepgaand worden verwerkt. Er zijn meer hersendelen betrokken bij het verwerken van informatie.

In praktijk betekent dit dat hoog sensitieve mensen vaak veel oppikken, van geluiden, tot sfeer en veel nadenken daarover. Dit is een enorme kracht, maar kan soms ook wat overweldigend of vermoeiend zijn.

Voor deze dag is het niet heel belangrijk of je je nou als hsp classificeert, maar wel dat je het prettig vindt om stil te staan bij wat er in je binnenwereld gebeurt. Twijfel je, stuur me een berichtje, dan kunnen we altijd even overleggen.

Ik vind het ijsbad wel heel spannend en weet niet zeker of ik het wel aandurf.

Het ijsbad is altijd optioneel. Ik weet zeker dat de dag ook super waardevol is, mocht je het ijsbad overslaan. Je hoeft dus geen druk te voelen.

Wel vraag ik je om je zwemspullen mee te nemen, zodat je de ruimte hebt om in het moment te beslissen wat je wil.

En er zijn altijd meerdere mogelijkheden: je kunt liggend of zittend in het ijs, maar ook een prima oefening doen met alleen je handen of voeten. En realiseer je dat spanning er ook gewoon bij hoort. Een ijsbad is nou eenmaal niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Twijfel je? Dan kun je altijd contact met me opnemen!

Wat is het verschil tussen een standaard Wim Hof workshop en deze Volg je Vuur dag?

Een workshop Wim Hof methode is gericht op het aanleren van een methodiek door middel van instructie en theoretische onderbouwing. Natuurlijk staat de ervaring centraal, maar het doel is om deelnemers kennis en vaardigheden te laten opdoen om de methodiek zelfstandig thuis toe te kunnen passen.

De Volg je Vuur dag is een Wim Hof experience gericht op het leren kennen van jezelf door middel van de methodiek van de Wim Hof methode. De focus ligt niet op het aanleren van vaardigheden, maar op het ontdekken van je eigen persoonlijkheid en gedrag. De methodiek wordt gebruikt als middel om jezelf beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je eigen functioneren.

Blogs en ervaringsverhalen van deelnemers over eerdere edities van Volg je Vuur!