3 ingrediënten voor een vliegende start na de vakantie

Mijn eerste werkdag na de vakantie was de jaarlijkse Wim Hof Instructeursdag. Qua planning voelde dat niet helemaal lekker, aangezien ik nog helemaal in de vakantie- en familiesfeer zat, terwijl ik die dag een examen moest maken om mijn certificering te verlengen. Best belangrijk dus. Het proberen te studeren terwijl er kinderen om je heen rennen, was een uitdaging op zich. Maar uiteindelijk bleek het juist de ideale planning!

In deze blog zal ik je vertellen wat voor mij de 3 ingrediënten voor een vliegende start na de vakantie bleken te zijn. De instructeursdag voedde mij op het gebied van kennis, inspiratie en verbinding. En dat zorgde ervoor dat ik weer stond te springen om aan de slag te gaan!

1. Frisse ideeën door nieuwe kennis

Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt, maar ik vind weinig fijner dan nieuwe dingen leren, uitpluizen hoe dingen in elkaar zitten en andere gezichtspunten leren begrijpen. Me verdiepen in een interessant boek is voor mij dan ook zeker geen straf. Maar…. Ik kom er zo weinig aan toe.

Deze zomer werd ik door het naderende examen ertoe gedwongen om weer eens helemaal de theorie in te duiken. De wetenschappelijke artikelen door te worstelen waarin de onderzoeken rondom de Wim Hof Methode beschreven staan. In plaats van me zorgen maken over het examen, genoot ik er écht van om met de materie bezig te zijn. Daarbij probeerde ik ook meteen de vertaalslag te maken naar de praktijk. Hoe kan ik deze informatie gebruiken bij mijn sessies? Ik koos één onderdeel voor een experiment, waarmee ik de eerste werkweken na de vakantie aan de slag ga.

En dat is tip 1: Hou jij ook van nieuwe kennis? Zorg er dan voor dat je een boek leest waar je wat aan zou kunnen hebben in jouw werk of persoonlijk leven. En lees het niet alleen, laat je inspireren, ga ermee aan de slag, schrijf de ideeën op die je te binnen schieten tijdens het lezen, pas ook echt toe wat je aanspreekt en vertaal het indien mogelijk meteen naar een kleinschalig, praktisch project. Zo kun je na de vakantie starten met allemaal frisse ideeën waar je energie van krijgt.

2. Regel je eigen inspiratie!

Het is altijd geweldig om Wim weer te zien en te spreken! Hij is écht een bron van inspiratie voor mij (en vele anderen). Hij vertelde over de nieuwe onderzoeken die binnenkort worden gepubliceerd. Dit najaar staat er heel wat  op stapel, waar ik nu nog niets over mag zeggen, maar wat aantoont dat we met de Wim Hof Methode heel veel mensen verder kunnen helpen. We wisten al dat we gezonde mensen konden helpen om zich beter te voelen, presteren en stress te hanteren. Maar nu weten we dat we mensen met bepaalde aandoeningen ook echt aantoonbaar kunnen helpen om zich beter te voelen. En dat is nou precies waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Ik kan niet wachten om daarmee verder aan de slag te gaan!

Elke baan heeft taken waardoor je meteen in vuur en vlam staat en taken die je het liefst 3 jaar voor je uitschuift. Mijn tweede tip voor een vliegende start na de vakantie is om bewust zelf inspiratie te regelen. Door op te zoeken waar je helemaal enthousiast van wordt, je te herinneren waarom je ook al weer hebt gekozen voor deze baan, waarom jij doet wat je doet. Dat kan op heel veel manieren. Praat met iemand met wie je de liefde voor jouw vak deelt of waar je tegen op kijkt, denk terug aan mooie momenten op jouw werk waar je trots op bent, kijk een inspirerend filmpje, bedenk waar je naar uitkijkt om weer te doen, ga naar een interessante bijeenkomst, spreek een klant die heel blij was met wat jij hebt betekend, etc.

3. Sparren met collega’s

Wat een feest was het om mijn collega instructeurs weer te zien! Tijdens onze opleiding waren we een week samen in Polen, met allerlei avonturen en uitdagingen. Samen zaten we in een bevroren rivier, beklommen we een berg in onze zwemkleren, hadden we hele bijzondere ervaringen als groep tijdens de ademsessies en bovendien heel veel lol. Het is fijn om te merken dat die diepe verbinding die ik toen voelde en nog steeds is.  Deze instructeursdag was ook een beetje een reünie en intervisie.

En als je elkaar dan weer ziet, dan gaat er als vanzelf energiestromen en ontstaan de mooiste ideeën! Zo gaat er in het voorjaar iets heel gaafs gebeuren. Van 8-10 maart 2019 organiseer ik namelijk samen met mijn collega Don Richardson een geweldig Wim Hof Weekend Retreat. Het wordt een weekend waarin je je helemaal kunt opladen op een mooie locatie in de natuur. Dus wil je in alle rust en comfort kennismaken met de Wim Hof Methode of juist jouw ervaring verdiepen en een stapje verder gaan? Stuur me dan een berichtje, dan hou ik je op de hoogte!

Tip 3: praat gezellig bij met je collega’s bij de koffieautomaat! Wissel uit wat je hebt gedaan in de vakantie. Maar vraag ook eens gericht aan je collega welke voornemens hij heeft, of hij nieuwe ideeën heeft opgedaan op vakantie, hoe hij van plan is om zijn vakantiegevoel vast te houden of naar welke werkzaamheden hij uitkijkt.

Hoe begin jij na de vakantie?

Mijn start na de vakantie was dus een bijzondere en inspirerende dag, waarbij ik ook mijn certificering weer heb verlengd voor een jaar. En mocht je je het afvragen, het examen heb ik met glans gehaald! 😉

Hoe zit dat voor jou: sta jij te springen als de vakantie voor bij is of ga je met frisse tegenzin de eerste dag weer naar jouw werk? Hoe zorg jij voor inspiratie en voor het vasthouden van het ontspannen gevoel? Ik hoor het graag van je!

Geniet nog lekker na van de mooie zomer en veel plezier met werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *