Veerkrachtige teams vol verbinding 

Heb jij een team vol gedreven professionals die uitstekend hun eigen werk doen, maar behoefte hebben aan een sterker gevoel van samen? Of schuurt het soms als de druk toeneemt of de neuzen even niet dezelfde kant op wijzen?

Voor een succesvolle organisatie gaat het niet alleen om goede mensen aantrekken. Het is minstens zo belangrijk om te zorgen dat de bedding goed is. Voorwaarde voor een florerend team zijn veiligheid en verbinding. Een team dat goed samenwerkt en elkaar begrijpt, kan obstakels effectiever overwinnen en innovatieve oplossingen vinden.

Ervaringsgerichte aanpak: voelen is begrijpen

Ik geloof in de kracht van ervaring. Als je iets echt hebt gevoeld, bewust hebt ervaren, aan den lijve hebt ondervonden, is het veel makkelijker om het op een ander moment en in een andere setting weer terug te halen. Daarom kenmerken de teamontwikkeling activiteiten zich door een ervaringsgerichte aanpak, die het team uitnodigt om een sprong in het diepe te maken.

Door middel van o.a. ademhalingsessies en ijsbaden (op basis van de Wim Hof methode) creëren we situaties waarin de teamleden kunnen voelen en ervaren. Ze worden uitgedaagd om hun comfortzone te verlaten en grenzen te verleggen. Deze ervaringen vormen krachtige, gedeelde leermomenten en leggen een solide basis voor de groei en ontwikkeling van het team en de leden.

De perfecte mix van teambuilding en teamcoaching

Teambuilding richt zich op het versterken van de banden en samenwerking binnen een team, vaak door middel van leuke en uitdagende activiteiten buiten de werkomgeving. Teamcoaching daarentegen richt zich op het begeleiden en ontwikkelen van het team om effectiever te communiceren, beter samen te werken en hun prestaties te verbeteren.

Ik biedt onder de noemer teamontwikkeling een op maat gemaakte mix tussen teambuilding en teamcoaching aan. Afhankelijk van de behoefte van jouw organisatie zal de nadruk op het een of het ander liggen.

Maatwerk

Teamontwikkeling is er niet in één maat voor iedereen. Daarom bieden we activiteiten op maat aan die perfect passen bij jouw team. Of je nu een kort, krachtig teambuildingsevenement wilt of een uitgebreider programma, wij hebben de mogelijkheden en de flexibiliteit om aan jouw behoeften te voldoen.

De eerste stap is om hieronder je gegevens achter te laten. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te verkennen wat de doelen en wensen zijn. Op basis daarvan volgt een voorstel voor een onvergetelijke en effectieve teamontwikkelingservaring.

Mooie inzichten in je eigen lichaam!

Als longarts was ik me al bewust dat ademhaling veel doet. Door de oefeningen en uitleg ervaarde ik dat je met ademhaling veel meer kunt doen en opvangen dan verwacht en gedacht. Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Anne is een hele duidelijke, invoelende coach waar je makkelijk een connectie mee maakt. Ze luistert en vraagt door. Gaat ook letterlijk de diepte in.

Ik raad deze workshop aan voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging en naar inzicht in het eigen lichaam en geest. Of die zijn grenzen wil verleggen.

Heel goed dat het Isala deze mogelijkheid biedt aan haar medewerkers. Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn. Dat is goed voor het werk en voor de werkgever.

Ben
Isala Ziekenhuis

Anne heeft echte aandacht en ruimte voor mij als mens.

‘Ik ben nog nooit zo vitaal en energiek geweest! En dat niet alleen af en toe, nee elke dag weer. Wat een verrijking. En dit allemaal na de twee workshops van Anne Eijsink, over ademhalen en het ijsbad. Mijn leven is hierdoor letterlijk veranderd.

Elke ochtend pas ik de ademhalingstechnieken toe en douche ik koud af. Hierdoor begin ik mijn dag veel energieker! Daarnaast ben ik ook veel energieker overdag. Ik ben ondernemer en naast mijn tijd is mijn energie het meest belangrijke dat ik heb. Deze hernieuwde fitheid is dus essentieel.

Ook heel bijzonder: met de workshops van Anne heb ik ook mijn immuunsysteem leren trainen. Ik had elk jaar wel een of twee keer de griep en afgelopen jaar is dit gewoon niet gebeurd!

Je kunt je als leidinggevende of werkgever wel voorstellen wat het betekent als je zelf energieker bent en als je mensen dit ook zijn, zowel in productiviteit als vitaliteit.

Ik durf de stelling wel aan dat de workshops van Anne eraan bijdragen je verzuimprecentage naar beneden te brengen. Bedenk eens wat dit ook financieel voor je betekent.

Kortom, echt een must do voor elk bedrijf of instelling die zichzelf en zijn personeel serieus neemt. En daarnaast is Anne een mooi mens. Ze is slim, heeft enorme kennis en haar verhaal is heel bijzonder. Tijdens de workshops heb ik haar als heel plezierig ervaren. Met echte aandacht en ruimte voor mij als mens.’

Pieter Henzen
Trotse mede-eigenaar van Puurst – werkt voor ondernemers

Anne creëert een fijne basis.

‘Anne is met haar rustige uitstraling en duidelijke uitleg fijn om in te huren als je met jouw team aan persoonlijke en/of teamontwikkeling wil doen. Anne legt alles goed uit en creëert een fijne basis. Daardoor zijn alle leden van mijn mastermind door hun weerstand tegen de kou gegaan en in het ijsbad gestapt. Met de liefdevolle begeleiding van Anne hebben ze allemaal een boost gekregen voor hun ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk gebied. En ontdekt dat ze twee of meer keer zoveel kunnen dan ze dachten.

Wil jij ook een boost voor je team, voor jezelf of voor je bedrijf? Neem dan contact op met Anne.’

Wendy Marsman

Een buitengewone ervaring voor de deelnemers.

‘Het Isala programma Sterk en Fit biedt medewerkers de mogelijkheid om actief te werken aan duurzame inzetbaarheid. Naast workshops en trainingen op het gebied Fysiek – en Loopbaanfit is er ook aandacht in het aanbod oog voor het mentale deel van sterk & fit zijn.

Met het programma Sterk & Fit wil Isala medewerkers blijven verrassen om ook buiten de comfortzone nieuwe dingen te leren en te ervaren. In de zoektocht naar ‘anders dan andere trainingen’ zijn we uitgekomen bij IJskoud avontuur van Anne Eijsink waarin de Wim Hof methode centraal staat.

Er was veel animo voor deelname aan deze workshop. De opbouw van de tweedaagse workshop was voor deelnemers een buitengewone ervaring. Voor Isala reden genoeg om het in 2019 weer in het programma Sterk & Fit op te nemen en andere medewerkers de mogelijkheid te bieden om een nieuw IJskoud avontuur aan te gaan.’

Isala

Je kunt écht meer dan je denkt!

‘Wij hebben samen met ons team op eigen locatie aan de IJssel een workshop bij Eijscoach Anne gevolgd. Het thema was ‘Je kunt meer dan je denkt!’

De middag was boeiend, gaf verhelderende inzichten en was leerzaam. Het ijsbad aan het einde was een super afsluiting! Wat een mooi beeld: ons team rondom het ijsbad met op de achtergrond de ondergaande zon. Wat waren we verrast en enthousiast!

De workshop was een cadeau aan ons team. Het heeft geresulteerd in meer doelgericht en samen werken. Daar zijn we heel blij mee, maar ook heel trots op! Het is waar… je kunt écht meer dan je denkt! Dank je wel Anne, voor deze groei in ons team!’

Double Impact

Ervaringsverhalen teamontwikkeling

31 oktober 2023

IJsbaden & IT professionals: de ervaring van XPRTZ

Ik kijk om me heen en voor me ligt het team van XPRTZ verspreid over een grasveld. Ze hebben hun ogen dicht en ademen diep. Niet het standaard beeld wat ik heb van IT professionals. Ik geef […]
22 mei 2023

Wim Hof Methode voor bedrijven

Na een ochtend dompelen in de strategie van je bedrijf, op een andere manier dompelen en met je team het ijsbad in! Een verfrissende aanpak zorgt voor andere uitkomsten ‘De heisessies met post-its hebben we […]
12 mei 2023

Teamontwikkeling met adem en ijs

‘We hebben het hier al zo vaak over gehad, eindeloze discussies en steeds nieuwe afspraken, maar het blijft zoals het is. Nog meer praatsessies gaan ons echt niet verder helpen!’ Dit verzuchtte een teamlid na het voorstel […]