Ziekte van Lyme & de Wim Hof Methode

Onderzoek naar Lyme & de Wim Hof Methode

Afgelopen jaar heeft er een trial plaats gevonden, waarin 22 chronisch lyme patienten 10 weken lang getraind werden in de Wim Hof Methode. Hun voortgang werd gemeten en na 6 maanden werd er nog een nameting gedaan. Het doel was om te zien wat de resultaten zouden zijn en daarmee het creeëren van een ingang bij de wetenschap om een wetenschappelijk onderzoek op te zetten naar deze doelgroep en de Wim Hof Methode.

Deze trial is opgezet door een man met Lyme die zelf heeft ervaren hoe de Wim Hof Methode zijn leven heeft veranderd. Natuurlijk in samenwerking met Wim Hof en een groep instructeurs. Wat een geweldig initiatief! Grote dank en respect voor Jeroen Rodenburg & betrokken instructeurs. 

Resultaten

In mijn workshops doen ook regelmatig mensen met lyme mee. Tijdens de intake benadruk ik altijd dat deze methode geen behandeling of therapie is. Maar wel een manier om jouw lijf weer te versterken, te zorgen dat je ondanks je ziekte toch weer in je kracht komt te staan en beter met jouw situatie om kunt gaan. En dat is groots als je al jaren vecht tegen deze ontzettend nare ziekte, die een enorme impact heeft op je hele leven.

In het filmpje worden mooie resultaten benoemd:
– helder in je hoofd
– betere doorbloeding
– mentaal sterker
– Minder pijn en meer energie
– Meer kunnen op een slechte dag

Dat zijn geweldige resultaten! Wat ook duidelijk wordt, is dat de schommelingen blijven: er zijn periodes waarin de deelnemers zich beter voelen en ook periodes waarin ze zich weer slechter voelen. Het echte effect komt op de lange termijn, zoals eigenlijk geldt voor iedereen die met deze methode bezig is.

Individuele sessies

De Wim Hof Methode is geen quick fix, maar biedt wel hele mooie kansen om je eigen leven weer in de hand te nemen. Om jouw gezondheid te verbeteren en meer grip te krijgen op hoe je je voelt. Dat geldt niet alleen voor Lyme patienten, maar voor iedereen die beter met stress wil leren omgaan, het gevoel heeft te worden geleefd en/of fysieke problemen heeft.

Voor zo’n verandering is het belangrijk dat je de diepte in gaat en doorzet. Dat bereik je niet met een workshop alleen. Dat is waarom ik met mensen met gezondheidsproblemen vaak werk met een individuele aanpak. We kijken samen wat de beste aanpak is gezien de situatie.

Wil jij ook weten wat de mogelijkheden zijn voor een individueel Wim Hof Traject? Stuur me een berichtje of bel me!

Wim Hof Method – Lyme disease trial

Wim Hof Method – Lyme testimonials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *