Training Lucht in je werk!

De incompany training voor ambitieuze professionals, die hun mentale kracht, weerbaarheid tegen stress en werkplezier willen vergroten

Deze training is waardevol wanneer jij of jouw medewerkers zich in een of meer van deze situaties herkennen:

 • Er ligt zo veel op je bordje, dat prioriteiten stellen onmogelijk lijkt
 • Je rent van hot naar her, geen tijd om op adem te komen
 • Je voelt je geleefd
 • Het is moeilijk om je werk los te laten na je werkdag
 • Je voelt onrust in je lijf en kunt moeilijk ontspannen
 • Je kunt je niet concentreren, je bent de grip kwijt
 • Soms twijfel je of je het wel goed genoeg kunt doen
 • Je weet dat als je zo doorgaat, die burnout met de dag dichterbij komt

Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook goed voor het werk en voor de werkgever.

De ademcursus heeft mij meer rust gebracht. Op de momenten dat het nodig is, geeft de juiste manier van ademhaling me meer energie.

De invloed van stress

Stress beïnvloedt heel veel processen in je lijf. Stress is niet slecht voor ons, het is zelfs gezond! Maar langdurige of chronische stress niet. Als je te lang onder druk staat, komen er op den duur kinken in de kabel. Dan blijft je stressregeling hangen, dan put je jezelf uit en staat je lijf zelfs 'in rust' in opperste staat van paraatheid. Dit zorgt niet alleen voor een lijf wat niet meer kan, maar geeft ook een grote mentale en psychische belasting.

Deze training levert de deelnemers:

 • Direct eenvoudig kunnen ontspannen in stressvolle situaties
 • Meer energie en focus voelen gedurende de dag
 • Een positievere relatie met stress krijgen
 • De signalen van hun lijf beter opvangen en daarop anticiperen
 • Hun weerbaarheid tegen stress vergroten
 • Meer zelfvertrouwen voelen, door de ervaring dat ze veel meer kunnen dan ze dachten
 • Meer grip in intensieve situaties.

Een enorm waardevolle vaardigheden voor een werkgever om zijn personeel in te trainen!

LUCHT IN JE WERK

Zo is deze 5 weekse hybride training opgebouwd:

Gezonde ademhaling

Interactieve sessie (online)

Ademexperiment

Ademhalingsoefeningen om te ontspannen en activeren

Stress en ademhaling

Online masterclass

Stress signalen in je lijf

Ademhalingsoefeningen

Uit je hoofd, in je lijf

Interactieve sessie (online)

Eerste hulp bij piekeren

Focus en ontspanningstechnieken

Koud douchen challenge

Online begeleiding via mail

Gezonde gewoontes

Mentaal sterker door fysieke stress

IJsbad sessie

Workshop 1 dagdeel

Fysieke en mentale uitdaging

Intensieve ademsessie en ijsbad

Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Als longarts was ik me al bewust dat ademhaling veel doet. Door de oefeningen en uitleg ervaarde ik dat je met ademhaling veel meer kunt doen en opvangen dan verwacht en gedacht.

Deze ademcursus zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen!

Het maakt je bewust(er) van eventuele druk die je ervaart en wat ademhaling voor effect op de rest van je leven kan hebben. Een cadeautje dus!

Waarom zou je als werkgever investeren in stressmanagement?

De wens van iedere werkgever is vitale werknemers te hebben die met plezier naar het werk komen. Helaas is dat niet altijd de werkelijkheid. Volgens onderzoek van TNO ontstaat een derde van het werk gerelateerd ziekteverzuim door stress en bij jongeren is dat zelfs de helft. Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft last van burnout-klachten. Het is voor jou als werkgever dan ook steeds belangrijker om al het mogelijke te doen om werknemers vitaal en productief te houden.

Wanneer een werknemer het gevoel heeft dat hij grip verliest en de werkdruk hem te veel belast, verliest hij ook zijn productiviteit en werkplezier. Deze werknemer is gevoelig voor langdurige uitval.

De eenvoudig toepasbare technieken geven grip en het gevoel om zelf weer invloed uit te kunnen oefenen.  Dat is goud waard!

Werkgevers die hun medewerkers ondersteunen bij stressmanagement, krijgen daar vitale, veerkrachtige medewerkers met een hogere productiviteit en lager ziekteverzuim voor terug. Daarbij spreken deelnemers regelmatig uit hoezeer ze het waarderen dat hun werkgever hun deze mogelijkheid biedt.

 

Is jouw bedrijf bezig met duurzame inzetbaarheid of vitaliteit?

Ben je op zoek naar een waardevolle manier om de stressbestendigheid van medewerkers te vergroten, dan is deze training een aanrader. Het is mogelijk om de training te geven aan een team/afdeling of als onderdeel van een keuzeprogramma in het vitaliteitsbeleid.

Ik merk het effect in mijn dagelijks werk. Zo waardevol dat mijn werkgever ook investeert in deze vaardigheden!

Je leert om je adem te gebruiken om te ontspannen en zo nodig te activeren. Een VERADEMING!

Praktische informatie 

De training Lucht in je werk is als volgt opgebouwd:

 • 5 weeks programma
 • Live training van een dagdeel in Voorst (incl ijsbad)
 • 2 interactieve online trainingssessies (live)
 • 1 video masterclass
 • 6 geleide adem- & ontspanningsoefeningen
 • 15 daagse koud afdouchen challenge (incl online cursus)
 • Groepen van maximaal 15 personen
 • Ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen onderling
 • Thuis dagelijks korte, praktisch toepasbare oefeningen
 • Wetenschappelijk bewezen technieken
 • Tijdens de eerste sessie al effect!

Investering

De investering voor de cursus Lucht in je werk voor een groep van maximaal 15 personen is €4600 exclusief BTW voor het gehele programma.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Is de aanpak bewezen effectief?

Ja zeker! Er zijn veel onderzoeken die het effect van ademhaling hebben bewezen en ook naar de Wim Hof methode zijn mooie onderzoeken gedaan.

In 2023 is in een wetenschappelijk onderzoek van de University of Bayreuth in Duitsland aangetoond dat 2 weken dagelijks een specifieke ademhalingsoefening en 1 minuut koud afdouchen zorgt voor een afname van 20-25% op de ervaren stress!

Daarnaast is aangetoond dat leren omgaan met fysieke stress direct ook de weerbaarheid tegen mentale stress verbetert, waardoor de mentale kracht toeneemt. De conclusie van de onderzoekers is dat dit een simpele en doeltreffende manier is om het mentaal welbevinden te vergroten en toepasbaar is voor een groot publiek.

Deze technieken zijn onderdeel van deze training. Aangevuld met andere technieken die bijvoorbeeld voor directe ontspanning in intensieve momenten zorgen. Alle technieken zijn wetenschappelijk en empirisch effectief bewezen.

Voor welke doelgroep is de training geschikt?

De training "Lucht in je werk" is ideaal voor ambitieuze professionals die zichzelf willen versterken en beter willen omgaan met de eisen die aan hen gesteld worden. Of je nu een kenniswerker bent, veel met je hoofd werkt, of simpelweg op zoek bent naar meer balans in je leven, deze training biedt waardevolle tools en technieken voor iedereen die streeft naar meer rust, veerkracht en plezier in hun werk en leven.

Is maatwerk mogelijk / zijn aanpassingen in het programma mogelijk?

Uiteraard zijn aanpassingen mogelijk! Het programma is een mix van live en online momenten, zodat zo efficient mogelijk met tijd wordt omgegaan.

Het is mogelijk om specifieke thema's of aandachtspunten die bij de doelgroep spelen in het programma te verwerken, het programma inkorten of uitbreiden , meer/minder live momenten, locatie van de ijsbad sessie, etc. Neem vooral contact op voor de mogelijkheden.

Zijn er follow-up mogelijkheden na de training?

Tijdens de training leren de deelnemers praktisch toepasbare technieken. Soms blijkt tijdens de groepstraining dat een deelnemer behoefte heeft aan individuele begeleiding om te werken aan persoonlijke uitdagingen en doelen. Individuele coaching is dan een hele waardevolle follow up.

Een andere mogelijkheid is na enkele weken nog een interactieve (online) sessie, waarin ruimte is voor vragen, uitwisseling en nog extra oefeningen. Vaak blijkt na enige tijd aandacht besteden aan de implementatie heel effectief om een lange termijn resultaat te behalen.

Kan iedereen mee doen met de training?

Het eerste deel van de training is voor iedereen toegankelijk, ongeacht de fysieke gesteldheid.

De live sessie met het ademwerk en het ijsbad kent enkele contra-indicaties: mensen met epilepsie, ernstige hartklachten, zware asthma of die zwanger zijn kunnen niet met het standaard programma mee doen. Vooraf wordt hier informatie over verstrekt, zodat er voldoende tijd is voor overleg met een arts. Bijna in alle gevallen is het mogelijk om met wat aanpassingen toch mee te doen.

Ik ben me veel meer bewust van mijn ademhaling en hoe ik deze kan beïnvloeden

Eenvoudig en goed toepasbaar in mijn dagelijkse bezigheden. Ik vind de korte oefeningen om even te ontspannen, afstand te nemen en weer door te gaan positief.