Weer leren vertrouwen op je lijf

‘Ik word er emotioneel van… Jarenlang had ik het gevoel dat mijn lijf me in de steek liet. Dat het tégen me werkte in plaats van vóór me. En nu stap ik in een ijsbad en blijkt mijn lijf dat gewoon aan te kunnen. Ik voel ineens dat mijn lijf haar best doet en dat ik er meer op kan vertrouwen.’

Dit zei Emily na afloop van haar eerste ijsbad. En dat raakte me enorm! Omdat het voor mij zó herkenbaar is. Ik zou het een aantal jaar geleden zelf gezegd kunnen hebben. Maar ook omdat dit in mijn ogen de grootste kracht is van de Wim Hof Methode: een middel om jezelf en je lijf op een positieve manier te ontdekken én beïnvloeden.

Veel mensen komen bij me om de methode te leren. Zodat ze stress beter kunnen hanteren, makkelijker kunnen ontspannen of meer energie krijgen. Die fysieke voordelen zijn geweldig! Maar het echte goud zit nog ergens anders.

Chronisch ziek

Meer dan 20 jaar lang heb ik geworsteld met chronische vermoeidheid en migraine. Dagelijks was ik aan het vechten om op de been te blijven. Om de dingen te kunnen die voor anderen normaal zijn. Natuurlijk waren er betere periodes en dan bedacht ik snel weer wilde plannen om in te halen wat ik had gemist. Een reis, andere baan, studie, verhuizing, etc. Wat vaak resulteerde in een periode waarin ik moest toegeven dat het me niet lukte, dat ik het niet aankon en dat ik weer stappen terug moest zetten. Dat ik mijn dagen weer ziek in bed doorbracht. Zo verdrietig en frustrerend…

Maar als er iets is waar ik goed in ben, is het in doorbijten en opkrabbelen. Dus iedere keer kwam ik weer met een nieuw plan om vitaal te worden en vocht mezelf weer uit het dal. Mensen gaven me vaak het compliment dat ik zo’n doorzetter was en vonden het knap dat ik altijd positief bleef.

Dat klopte ook. Ik zag alleen niet dat 20 jaar lang vechten dodelijk vermoeiend is… Dat doorzetten vanuit een angst om nóg meer te verliezen, de kans op verliezen groter maakt. Willen dat je lijf anders is, dat jezelf anders bent, dat het leven makkelijker is, maakt je een slachtoffer van je eigen mind. Hoe positief je dat ook insteekt en hoe goed je ook je best doet.

Ontdek hoe je je energie weer terug krijgt

Na mijn eerste ijsbad had ik dezelfde verbazing als Emily. Ik voelde een energie die ik 20 jaar niet had gevoeld. En ik betrapte mezelf op de volgende gedachte: ‘Maar er was toch iets kapot in mijn lijf, waardoor ik geen energie had?’ De gedachte dat er iets mis was, bleek op dat moment niet te kloppen. Er was wél energie, alleen wist ik blijkbaar niet hoe ik erbij moest komen. En dat opende de mogelijkheden voor een hele andere zoektocht. Vanuit een nieuwsgierigheid en met liefde onderzoeken wat mijn lijf écht aan kan en wat ik kan doen om dat positief te beïnvloeden. In plaats van kiezen voor de bekende weg van doorbijten of vermijden.

We hebben allemaal gedachten en patronen die ons klein houden, die ons veilig houden in de vertrouwde situatie. We zitten dan vast in onze comfortzone. Al voelt die soms helemaal niet comfortabel, hij voelt wel lekker vertrouwd. Dat hebben mensen met gezondheidsproblemen, maar ook gezonde mensen. Alleen wanneer je kampt met gezondheidsproblemen is je draagkracht kleiner en is het effect van die patronen daardoor vaak groter. En juist daar is vaak extra veel te winnen.

Ondanks dat we echt wel anders willen, is het loslaten van overtuigingen lastig. Het vraagt lef om te onderzoeken en buiten de gebaande paden te gaan. Om te stoppen met vechten vanuit angst te verliezen. Het bewust stil durven staan bij hoe het voelt om nieuwe uitdagingen op te pakken en nieuwe ervaringen op te doen. Dat geeft je de kans om te groeien, om van slachtoffer naar regie te gaan. Dát is vrijheid!

Dit is de reden dat ik doe wat ik doe

Ik wil je laten ervaren welke enorme kracht er in jou schuilt. Dat er zo veel meer mogelijk is dan je zelf denkt, juist als je in een situatie zit die uitzichtloos lijkt! Zodat je je kunt verbazen en vervolgens het vertrouwen in je eigen lijf weer kunt laten groeien, net zoals bij Emily en mij.

Wil jij dit ook ervaren? Gun jezelf dan om hier 1 op 1 mee aan de slag te gaan. De eerste stap is het aanvragen van een gratis en vrijblijvend tintelgesprek, zodat we in alle rust kunnen kennismaken en samen naar de mogelijkheden kijken.

Ik wens je een mooie dag vol verbazing!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *