Online cursus

Gezonde grenzen & Krachtige keuzes

Wil jij loskomen van jouw drang om te presteren en te voldoen aan verwachtingen, zodat je vol ambitie ontspannen je eigen koers vaart?

Je bent bevlogen: je hebt passie voor wat je doet en voelt een drang om de wereld mooier te maken. Die betrokkenheid bij je werk maakt dat je graag een stapje harder loopt. Je houdt van uitdagingen, voelt een drive om goede prestaties neer te zetten en voelt je snel verantwoordelijk. Enorm mooie eigenschappen!

Maar als je niet goed weet waar jouw verantwoordelijkheid eindigt en stoppen niet in jouw woordenboek voorkomt…

Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment verstrikt raakt in de druk om te presteren en het beeld wat je zelf hebt van succes.

Natuurlijk weet je wel dat je goed voor jezelf moet zorgen, maar alleen niet hoe je dat doet zonder je omgeving teleur te stellen. Je lat minder hoog leggen, zoals je vaker geadviseerd wordt, levert je geen tevreden gevoel op. Het lijkt alsof kiezen voor jezelf gelijkstaat aan falen of opgeven. Je wil het wel anders, maar je ziet niet waar de ruimte is om het ook anders te doen.

 • Je bent ambitieus en bereid hard te werken, maar perfectionisme en stress halen je onderuit
 • Je legt de lat hoog voor jezelf en vindt alles belangrijk, maar verliest langzaam grip op wat écht van waarde is voor je
 • Je houdt rekening met ieders wensen en behoeften, waardoor er te weinig overblijft voor die van jou
 • Je voelt je geleefd en zit vast op de automatische piloot van altijd maar doorgaan
 • Je raakt je plezier en passie voor je werk kwijt

Je voelt dat er zo veel meer inzit, maar het komt er niet uit…

Je verlangt naar rust en ruimte! In alle hectiek wil je gewoon met rust gelaten worden. Je hebt helemaal geen zin in verwachtingen en verplichtingen vanuit je omgeving. Rust!

Maar je weet ook dat alleen meer ontspanning niet het antwoord is. Want je houdt van de dynamiek. Je wil midden in het leven staan, uitdagingen aangaan én de stevige ontspannen basis voelen.

En daar komt nóg iets bij. Onrust of zelfs een schuldgevoel bij het idee dat je voor jezelf kiest en niet in zou gaan op de verwachting van je omgeving.

Je voelt de spanning van met één voet op het gas en één voet op de rem staan.

Verlang jij ook naar:

 • Groeien, leren en jezelf ontwikkelen als professional op een gezonde manier
 • Ruimte voelen om zonder schuldgevoel keuzes te kunnen maken die goed zijn voor jou
 • Vervulling ervaren door je te richten op wat werkelijk belangrijk is, waarmee je van betekenis bent in plaats van enkel streven naar prestaties
 • Oog hebben voor een ander, maar niet ten koste van jezelf.
 • De rust en het vertrouwen voelen dat je niet alles voor iedereen hoeft te zijn
 • Goed voor jezelf zorgen
 • Weten wanneer goed echt goed genoeg is en daar ook naar handelen

Ik kreeg inzicht in hoe ik dagelijks opereer vanuit overleving in plaats van passie. Ik kan nu fysiek voelen wat die passie me brengt en wat het overleven me kost. Dat is enorm waardevol!

Corina

Anne creëert een veilige omgeving die uitnodigt om meer verbinding te maken met jezelf en je lijf. Haar heldere kaders moedigen aan om op eigen ontdekkingsreis te gaan. In haar aanpak is er ruimte voor alles, zonder oordeel. Het heeft me diep geraakt en geïnspireerd.

Marie

Hi, ik ben Anne en ooit was ik een wandelend hoofd

Jarenlang heb ik geprobeerd te voldoen aan alle verwachtingen waarvan ik dacht dat ze aan mij gesteld werden. Mijn lat lag zo hoog dat hoe hard ik ook mijn best deed, ik het in mijn ogen nooit goed genoeg deed. Ik zat zo opgesloten in mijn hoofd om te proberen controle te krijgen, dat ik zelf niet meer wist wat ik eigenlijk écht belangrijk vond. Zo eindigde ik telkens weer op het randje van opbranden.

Tot ik er helemaal klaar mee was! Ik ben dieper gaan graven om te begrijpen waarom ik steeds in dezelfde valkuilen trapte. Als je iets vaker doet, kun je ervan uit gaan dat er een reden voor is. Dat je er iets mee probeert te bereiken of te voorkomen. Door uit te zoeken wat dat was, werd ook duidelijk wat mij écht gelukkig maakt!

Als bedrijfskundige hou ik van een doelgerichte en effectieve aanpak. En als coach hou ik ervan om de diepte in te duiken en te werken op het niveau waar echte verandering plaatsvindt. Niet alleen vanuit het denken en je hoofd, maar door te volgen waar je hart van in vuur en vlam staat en gebruik te maken van de wijsheid van je lichaam. Opnieuw leren voelen.

De afgelopen jaren heb ik al vele mensen hiermee geholpen en met die ervaring heb ik een aanpak ontwikkeld die helderheid schept in waarom je doet wat je doet en hoe dat anders kan. Gericht op begrijpen, herkennen, onderzoeken en veranderen.

Ontdek in deze online cursus hoe je:

 • Omgaat met de druk om te presteren en je eigen definitie van succes
 • Ervoor zorgt dat je stress de baas blijft
 • Je eigen richting bepaalt en heldere prioriteiten stelt
 • Omgaat met het knagende gevoel wanneer je niet ingaat op het appèl van je omgeving
 • Op een gezonde manier je ambities nastreeft en toch voor jezelf zorgt

Deze cursus biedt meer dan alleen stressmanagement en leefstijlverbetering. Je gaat een laagje dieper om te begrijpen waar je drang naar presteren vandaan komt en wat écht belangrijk voor je is. Ontdek hoe je op jouw manier betekenisvol kunt zijn door gezonde grenzen te stellen en krachtige keuzes te maken.

GEZONDE GRENZEN

& KRACHTIGE KEUZES

Zo is deze 8 weekse online training opgebouwd:

Mijn valkuilen

Bewustzijn is altijd de eerste stap van verandering. In deze module maken we een glashelder beeld hoe dingen nu lopen, wat je valkuilen zijn en welke signalen je lichaam geeft als je er weer in dreigt te stappen.

Mijn definitie van succes

Als je niet meer afhankelijk wil zijn van de verwachtingen van je omgeving, moet je zelf weten wat je belangrijk vindt. In deze module gaan we aan de slag met jouw definitie van succes.

Relax en ontspan

Stress in je lijf maakt het onmogelijk om overzicht te hebben en goede beslissingen te nemen. Je leert diverse technieken om direct te ontspannen en hoe je op de langere termijn meer ontspanning kunt inbouwen.

Inzicht in patronen

De verhalen die je jezelf vertelt, zijn bepalend voor hoe je je voelt, hoe je reageert en welke uitdagingen je durft aan te gaan. In deze module onderzoek je waarom jij doet wat je doet, zodat je dingen kunt veranderen.

Prioriteiten stellen

Als er te veel om je aandacht vraagt, versnippert deze vanzelf en komt er van alles niets terecht. Door focus aan te brengen en te kiezen, ontketen je de kracht van volle aandacht. Dat verbetert je resultaten en kost minder energie.

Omgaan verwachtingen

Het willen voldoen aan verwachtingen verruilen voor eigen keuzes maken geeft direct meer ruimte. Maar vaak ook een reactie van je omgeving en een daaraan gekoppeld gevoel bij jezelf. Hier constructief mee omgaan levert de vrijheid om je eigen koers te varen.

Plan van aanpak

Je hebt je keuze gemaakt en vertaalt dat nu naar praktisch gedrag. Door een concreet plan van aanpak vergroot je de kans dat je op een positieve manier werk maakt van jouw keuze en daarmee op succes.

Het anders doen!

Het resultaat van deze module is je eigen handboek met een op maat gemaakte aanpak voor jouw handelen, die je direct kunt inzetten wanneer je signalen van je lijf oppikt dat er een bijsturing in jouw koers nodig is.

Ik zat vol twijfels en angst. Kan ik het wel? Durf ik de stap te zetten? Maar toen ik het uiteindleijk deed, bleek dat al die gedachten slechts verhalen waren. Wat een bevrijding! Ik ervaar sindsdien zo veel meer ruimte om te kiezen.

Kristel

Ik was altijd in de hoogste versnelling, tot het punt dat ik dacht dat er geen andere versnellingen bestonden! Samen met Anne ben ik de diepte ingedoken. Ze heeft me geholpen om dingen te relativeren en te begrijpen waarom ik constant mezelf voorbij rende. Dankzij haar heb ik nu al mijn versnellingen ontdekt!

Daisy

Ben jij er klaar voor om het echt anders te doen?

Schrijf je dan in voor deze cursus en krijg de kennis die je nodig hebt,
plus heldere opdrachten en experimenten om de kennis in praktijk te brengen.

 • Effectief stressmanagement en het vergroten van veerkracht in uitdagende situaties
 • Herkennen en erkennen van eigen behoeftes en waarden
 • Zelf richting geven aan je leven door heldere prioriteiten, zodat je je niet langer laat leiden door externe verwachtingen
 • Het vermogen om krachtige keuzes te maken in lijn met je persoonlijk waarden en doelen
 • Omgaan met het knagende gevoel wanneer je niet voldoet aan de verwachtingen van je omgeving
 • Meer vervulling en betrokkenheid bij je werk

Mijn focus is aanzienlijk verbeterd, zowel bij dingen die ik aanpak op mijn werk, als thuis. Ik ben me veel bewuster van wat ik doe, hoe ik dat doe en welke uitwerking dat heeft. Dat geeft grip bij het maken van keuzes.

Dorine

Eerst voelde ik vooral dat er nog veel ruimte voor verbetering was. Dat was even schakelen. Maar nu ik wat langer bezig ben, merk ik veel meer rust in mezelf. En mijn collega’s lieten me weten dat het ook invloed heeft op mijn humeur. 😊

Sander

Praktische informatie 

De online cursus Gezonde grenzen en krachtige keuzes duurt 8 weken en  bestaat uit 8 modules. Iedere module bevat:

 • geleide ontspannings-, ademhalings- of focusoefeningen
 • een audio masterclass over het thema
 • werkboek met verdiepende opdrachten
 • een experiment
 • een dagelijkse schrijfopdracht

Nu met bonus: 3 groepsbijeenkomsten!

De eerste editie van deze cursus heeft als bonus 3 extra online groepsbijeenkomsten. Deze zijn enorm waardevol om met andere deelnemers uit te wisselen, al je vragen te kunnen stellen en extra hulp te ontvangen voor de implementatie.

Je behoudt 1 jaar toegang tot al het materiaal.

Zelf aan de slag

Online cursus

8 modules met in iedere module:

 • Ontspannings-, adem- of focusoefening
 • Audio masterclass over thema
 • Werkboek met verdiepende opdrachten
 • Experiment
 • Schrijfopdracht

Samen op weg

Online cursus + groepssessies

8 modules met in iedere module:

 • Ontspannings-, adem- of focusoefening
 • Audio masterclass over thema
 • Werkboek met verdiepende opdrachten
 • Experiment
 • Schrijfopdracht

3 online groepsbijeenkomsten van 1 uur

 • Verdieping
 • Uitwisseling
 • Vragen stellen

Mijn eigen pad

Online cursus + groepssessies + coaching

8 modules met in iedere module:

 • Ontspannings-, adem- of focusoefening
 • Audio masterclass over thema
 • Werkboek met verdiepende opdrachten
 • Experiment
 • Schrijfopdracht

3 online groepsbijeenkomsten van 1 uur

 • Verdieping
 • Uitwisseling
 • Vragen stellen

3 coaching sessies van 1,5 uur

 • 100% persoonlijke aandacht
 • Afgestemd op jou en jouw groeivraag
 • Mogelijkheid voor een privé ijsbad sessie

Investering: €349

Ik ga zelf aan de slag!

Investering normaal €549, tijdelijk €349

Ik ga samen op weg!

Investering: €1349

Ik volg mijn eigen pad!

Twijfel je nog? 

Plan dan hier een telefoongesprek in en ik denk graag met je mee! Jij kunt al je vragen stellen en samen kijken we of de cursus passend is of niet.

Bel me op voor een persoonlijk gesprek!

In deze situaties is de cursus niet geschikt 

 • Als je het heel moeilijk vindt om zelfstandig in actie te komen en externe motivatie nodig hebben om stappen te zetten. Dit is een zelfstudie cursus en biedt geen actieve begeleiding bij het doorlopen van de cursus.
 • Als je op zoek bent naar een passieve ervaring, waarbij je zelf niet in actie hoeft te komen. Van alleen kennis opnemen verandert je leven niet.
 • Als het probleem in je omgeving zit en jij daar geen invloed op hebt. Deze cursus richt zich op mensen die actief invloed willen en kunnen uitoefenen op hun situatie. 
 • Als je worstelt met ernstige psychische klachten, dan heb je professionele hulp nodig en is een zelfstudie cursus niet het antwoord.

In deze situaties is de cursus wel geschikt 

 • Je verlangt naar verandering en wil de regie in je leven pakken. Je voelt urgentie en bent klaar voor actie.
 • Het zit wel snor met jouw zelfreflectie. Je bent bereid kritisch naar je eigen handelen en denken te kijken. Met als doel om te groeien, niet om jezelf af te branden.
 • Je bent ambitieus en geniet van een mooie uitdaging. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijk voor je. Je wil blijven leren op zowel persoonlijk als professioneel vlak.
 • Je bent in staat om zelfstandig de cursus te doorlopen, dagelijks aandacht te besteden aan nieuw gedrag en de technieken actief toe te passen in je dagelijks leven.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier nog vragen toevoegen

En hier nog antwoorden toevoegen