De kracht van focus

Kiezen waar je gerichte aandacht aan besteed, dat is focus voor mij. Tegenwoordig wordt continu onze aandacht gevraagd. Door het verkeer, onze telefoons, social media, reclame, alle drukte en verplichtingen. Op het moment dat je niet zelf kiest waar je je aandacht aan besteedt, dan wordt er voor je gekozen. Je wordt geleefd door alles wat belangrijk lijkt. Herken je dat gevoel?

Focus oefeningen helpen je te kiezen wat jij belangrijk vindt. Om je weer terug te brengen bij jezelf en in jouw lichaam. Nergens kun je de kracht van focus zo goed ervaren als in een ijsbad. Versnipper je daar jouw aandacht, dan krijg je het heel koud en kun je zelfs in paniek raken. Focus je je op het enige wat er op dat moment belangrijk is, jezelf en jouw ademhaling, dan is het ineens te doen.

Dat vind ik een van de mooiste dingen van oefenen met kou. De moeilijkheid van de situatie helpt je om volledig in het hier en nu te zijn. Om je te focussen op jezelf en op wat jij nodig hebt in het moment. En als je dat in een ijsbad kan, kun je dat ook in het dagelijks leven. Dat is de kracht van focus!

Wil je dat ook ervaren? Er staat de komende maanden weer hele mooie dingen op de agenda bij Eijscoach. Klik hier en bekijk de agenda: https://eijscoach.nl/agenda/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *