Cursus De kracht van ademhaling

Deze cursus is waardevol wanneer jij of jouw medewerkers zich in een of meer van deze situaties herkennen:

 • Een hoge werkdruk en geen tijd om tussendoor even op adem te komen
 • Het gevoel geleefd te worden
 • Moeilijk om je werk los te laten na je werkdag
 • Je adem inhouden of oppervlakking ademen
 • Onrust in je lijf en moeilijk kunnen ontspannen
 • Problemen met concentreren, prioriteiten stellen en keuzes maken
 • Je bent moe en hebt niet genoeg energie voor de dingen die je belangrijk vindt

Een verademing!

Ik vond het een zeer nuttige en prettige training die je bewust maakt van het belang van een goede ademhaling. Je leert om je adem te gebruiken om te ontspannen en zo nodig te activeren. Een VERADEMING!

Anne heeft een erg prettige manier van lesgeven.

De ademcursus heeft mij meer rust gebracht

Ik ben erg tevreden. De ademhalingscursus heeft mij meer rust gebracht. Op de momenten dat het nodig is, geeft de juiste manier van ademhaling me meer energie.

 

Waarom een cursus over ademhaling?

Ademhalen. Je doet het de hele dag en het grootste deel van de tijd zonder er bij na te denken. Je hoeft niet bang te zijn dat je vergeet te ademen. Het is zó gewoon, maar tegelijkertijd toch zó bijzonder!

Ademhaling beïnvloedt heel veel processen in je lijf. Zoals de opname van zuurstof en afgifte van koolstofdioxide, maar daarmee ook de zuurgraad van je lijf, je energieverbranding, je stressregeling en nog veel meer. Als je goed ademt, kan je lijf optimaal werken. En als je niet goed ademt, dan komen er op den duur kinken in de kabel.

Ademhaling is een enorm krachtige tool waarmee je kunt beïnvloeden hoe je je voelt en die je ook nog eens altijd bij de hand hebt.

Deelnemers aan deze cursus leren hun adem te gebruiken om:

 • makkelijker te ontspannen
 • veerkrachtiger te worden
 • beter met stress om te gaan
 • hun focus te vergroten
 • zich vitaler te voelen

en nog meer.

Een enorm waardevolle vaardigheid voor een werkgever om zijn personeel in te scholen!

 

Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Als longarts was ik me al bewust dat ademhaling veel doet. Door de oefeningen en uitleg ervaarde ik dat je met ademhaling veel meer kunt doen en opvangen dan verwacht en gedacht. Mooi inzicht in het eigen lichaam!

Deze ademcursus zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen!

Deze ademhalingscursus zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor iedereen. Omdat het je bewust(er) maakt van eventuele druk die je ervaart en wat ademhaling voor effect op de rest van je leven kan hebben. Een cadeautje dus!

Waarom zou je als werkgever hierin investeren?

Vitale werknemers die met plezier naar het werk komen, dat is de wens van iedere werkgever. Helaas is dat niet altijd de werkelijkheid. Volgens onderzoek van TNO ontstaat een derde van het werk gerelateerd ziekteverzuim door stress en bij jongeren is dat zelfs de helft. Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft last van burnout-klachten. Het is voor jou als werkgever dan ook steeds belangrijker om al het mogelijke te doen om werknemers vitaal en productief te houden.

Ademhaling is een tool die laagdrempelig en effectief is in te zetten om je anders te voelen. Bijvoorbeeld om je makkelijker te ontspannen, om frustratie kwijt te raken, maar ook om energie te laten stromen of makkelijker gefocust te werken. Wanneer een werknemer het gevoel heeft dat hij grip verliest en de werkdruk hem belast, is het gevoel van weer zelf invloed kunnen uitoefenen goud waard. Ademhaling zorgt dan letterlijk voor opluchting.

Werkgevers die hun medewerkers ondersteunen in het inzetten van ademhaling, krijgen daar vitale, veerkrachtige medewerkers met een hogere productiviteit en lager ziekteverzuim voor terug. Daarbij spreken deelnemers regelmatig uit hoezeer ze het waarderen dat hun werkgever hun deze mogelijkheid biedt.

De ademhalingscursus kan goed worden ingezet in het kader van het vitaliteitsbeleid of beleid duurzame inzetbaarheid bij bedrijven. Bijvoorbeeld om de stressbestendigheid te vergroten. Het is mogelijk om de cursus te geven aan een team/afdeling of als onderdeel van een keuzeprogramma in het vitaliteitsbeleid.

Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn

Heel goed dat mijn werkgever deze mogelijkheid biedt aan haar medewerkers. Het levert medewerkers op die goed in hun vel zitten en tevreden zijn. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook goed voor het werk en voor de werkgever.

Ik merk het effect in mijn dagelijks werk

Ik ben me bewuster van mijn ademhaling en merk het effect in mijn dagelijks werk. Zo waardevol dat mijn werkgever ook investeert in deze vaardigheden!

Prettige bijeenkomsten, Anne is een fijne gespreksleider en brengt het ook goed.

Praktische informatie 

De cursus Ervaar de kracht van ademhaling is als volgt opgebouwd:

 • 4 interactieve sessies, online mogelijk
 • Aandacht voor theorie en vooral veel aan de slag met oefeningen
 • Ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen onderling
 • Thuis dagelijks korte, praktisch toepasbare oefeningen
 • Groepen van maximaal 15 personen
 • Na de eerste sessie al effect!

Veel meer bewust van mijn ademhaling

Ik ben me veel meer bewust van mijn ademhaling en hoe ik deze kan beïnvloeden. En complimenten voor Anne, erg leuk en prettig mens om naar te luisteren.

Goed toepasbaar in mijn dagelijkse bezigheden

Ik vind de korte oefeningen om even te ontspannen, afstand te nemen en weer door te gaan positief. Eenvoudig en goed toepasbaar in mijn dagelijkse bezigheden.